Historiek

In 1997 richtte Björn in samenwerking met een aantal andere geïnteresseerden een artistiek gezelschap op te Lede. Na talrijke stoeten en optredens met deze groep, ontstond in 2004 het idee bij Björn en Luc om het volgende thema kracht bij te zetten door het gebruiken van stelten. Samen met enkele andere leden volgden zij lessen steltlopen bij "Circusplaneet vzw", en met succes won de groep opnieuw de eerste prijs.

“Mystic” was geboren!

 

Björn en Luc werkten verdere plannen uit op het vlak van (straat)theater, waar de creatiefste leden en ook nieuwe leden hun interesse toonden om hiermee verder te gaan.

“Coper animatie” was geboren!

Sinds 2005 werden al snel contacten gelegd om optredens te verzorgen op tal van evenementen zoals straattheaterfestivals, braderijen, recepties, kermissen,... waarvoor wij u verwijzen naar "Referenties".

In mei 2008 werd de beslissing genomen om volledig over te stappen naar theater vereniging.

De groep bestaat nu stuk voor stuk uit creatieve mensen met elk hun specialiteit.

Deze creativiteit uit zich in het aantal acts die opgezet werden sinds het ontstaan. Zodra een act in première is gegaan, is dit de start om de verhaallijn van het volgende spektakel te schrijven.

Sinds begin 2011 is Theater Coper overgestapt naar een Vereniging Zonder Winstoogmerk.

“Theater Coper” was geboren!

 

In September 2011 ging Björn van start met opleidingen als luchtacrobaat in Aerial Silk en Trapeze bij Circusplaneet te Gent. Zijn kunsten werden verder uitgediept tijdens de dumbodays 2012 te Gent. Zo kreeg hij les van:

  • Esther van Gorp (Nederland) doek en trapeze
  • Maddy Hardwick (Engeland) trapeze
  • Manuel Martinez (Chili) doek
  • Juliana Neves (Brazilië) bekend uit de show “Dralion” van Cirque de soleil.